Lista av produkter från Ahlvar Gallery

Ahlvar Gallery grundades 2013 och uppdaterar den ikoniska sidenblusen för den urbana kvinnan. Kombinera flytande, vardagliga silkesstilar med traditionella klassiker med attityd. Den svenska designern och grundaren Frida Ahlvarsson försöker omdefiniera begreppet tidlös klädsel.

Fridas passion för design började när hon var 11 år och fick diagnosen skolios. Diagnosen gjorde det svårt för henne att leva som ett genomsnittligt barn när hon bar en 2 cm tjock plastkorsett 20 timmar om dygnet. Hennes mamma sa åt henne att önska sig något som kunde hålla henne sysselsatt under dagarna, och det var då hon fick sin första symaskin. Sommaren 1995 sydde Frida 60 gosedjur och hennes mamma var tvungen att springa till tygaffären varannan dag för att anamma sin nya hobby. Varje person fick ett gosedjur för födelsedagsfester, julklappar eller vänner och familj som kom förbi hennes hem. Ett år senare började Frida gymnasiet och hennes intressen förändrades från att sy gosedjur till att skapa plagg som hon inte hittade eller hade råd med. Det var så allt började - från riktigt tuffa nyheter till början av hennes livslånga passion. Idag har företaget haft organisk tillväxt i snart tio år och finns hos fler än 120 återförsäljare. Ahlvar Gallery är stolt över sitt unika förhållningssätt till att göra kläder, sätta passform och tidlös design i första rummet och aldrig kompromissa med kvaliteten. "Mitt största mål för min design är att ge bäraren lite bättre självförtroende när han bär ett Ahlvar Gallery-plagg. Oavsett om hon är på ett viktigt möte, går ut och äter middag med vänner eller träffar familj – jag vill att min design ska kännas som det självklara valet. Vårt företag ägs till 100 % av kvinnor och vi är tre kvinnor som driver varumärket: På frågan om Frida vad hennes mål är för de kommande åren, sa hon: "Jag har ingen vision om att skapa ett stort modehus. Min passion är att skapa kläder som underlättar vardagen för kvinnor så att de kan lägga sin tid på viktigare saker än vad de ska ha på sig varje morgon. Den största komplimangen jag kan få är när en kund säger: 'Jag bär den här plagget varje dag; vilka fler färger är den gjord i?’. Då känner jag att jag har lyckats.”

Mindre
Product added to compare.

Denna webbplats använder cookies.
Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser, för att tillhandahålla sociala mediefunktioner och för att analysera vår trafik.